Gastfotograaf 2019

Persfotograaf bij De Standaard

JimmyKets

 Jimmy Kets °1979

Jimmy Kets studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpen in de afdeling Grafisch ontwerp en Illustratie. Onmiddellijk daarna ging hij bij de krant De Morgen aan de slag als persfotograaf, tot hij in 2009 de overstap maakte naar De Standaard. Jimmy Kets legt naast zijn commercieel werk een artistiek parcours af. De rode draad doorheen het fotografisch werk van Kets is het “leven van de westerse mens”. Hoe komt deze rond en vooral hoe spendeert deze zijn vaak zuurverdiende vrije tijd? Hierbij maakt Kets beelden die het louter documentaire overstijgen en een metaforische betekenis krijgen. De fotografie van Kets kenmerkt zich door een vleugje surrealisme en humor, een sterk gevoel voor kleur en een aandacht voor betekenisvolle details.

Solotentoonstellingen van z’n werk waren onder andere te zien in FoMu Antwerpen, Flanders Center Osaka (Japan), Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond (Amsterdam), De Loketten Brussel (The graves are nice this time of year). Zijn werk was ook te zien op het fotofestival in Breda en in het Museum Dr. Guislain te Gent (In De Marge en Niet Miss).

Kets kaapte ook tal van foto-awards weg. Zo won hij 2 maal de Nikon Promising Young Photographer award, 2 Sabam Awards, de Photo Press Award voor beste Belgische persfotograaf.

In 2013 ging Kets zijn eerste documentaire film OdysSea in première, deze schetst een intimistisch portret van Belgisch Magnum fotograaf Carl De Keyzer. Momenteel werkt Kets aan een documentaire film over 3 varkens.

 

 

FotoFest 2019 Jimmy Kets 1 Matthias Schoenaerts 350x300

FotoFest 2019 Jimmy Kets 2 John Crombez 350x300

FotoFest 2019 Jimmy Kets 3 Tom Barman 350x300

 

Meer foto’s in groot formaat op de Markt in Gavere vanaf 18 mei tot 15 augustus

www.jimmykets.be